Λίπασμα ΓΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από βιοαπόβλητα

Λίπασμα ΓΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από βιοαπόβλητα

Είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων που ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής

Λίπασμα ΓΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από βιοαπόβλητα. Για την παραγωγή και τυποποίηση εδαφοβελτιωτικού προϊόντος «ΓΑΙΑ Αττικής» ως αποτέλεσμα του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων που ξεκίνησε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση».
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Αττικής (ΕΔΣΝΑ), είναι πλέον ορατά. Tο 25% των απορριμμάτων δεν θάβεται στη Φυλή, αλλά επεξεργάζεται-ανακυκλώνεται και μετατρέπεται σε λίπασμα. Κλαδέματα, υπολείμματα λαϊκών αγορών αλλά και σύμμεικτα απόβλητα από τους καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί και σε δήμους της βόρειας Αθήνας, ανακυκλώνονται ή μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικά προϊόντα σε ποσότητα 2.500 τόνων και πλέον ανά έτος. 

Λίπασμα ΓΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γαια Ατικης – Αποφράξεις Πεντέλη

«Το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων αποδίδει πλέον καρπούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραμέρος. Επίσης σημείωσε: «Αυτήν την προσπάθεια πρέπει να την αγκαλιάσουν και οι 66 Δήμοι της Αττικής. Να γίνεται στην πηγή σε κάθε Δήμο και όχι στην Φυλή. Δεν πετάμε πλέον όλα τα σκουπίδια μας. Ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), παράγει και τυποποιεί εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό λίπασμα με την επεξεργασία υλικών από τις λαϊκές αγορές, τη λαχαναγορά του Ρέντη και από δήμους των βορείων προαστίων. Το προϊόν συσκευάζεται ήδη. Πρόκειται να διατεθεί στην αγορά προς πώληση. Θα συμβάλει έτσι στη μείωση της ταφής απορριμμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και σε οικονομικά- ανταποδοτικά προς τους πολίτες οφέλη. Ψυχή του εγχειρήματος είναι περιφερειακός σύμβουλος βορείου τομέα Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Άρης Βρούστης.

Πηγή: www.mypenteli.gr

Αποφράξεις Πεντέλη

Αποφράξεις Νέα Πεντέλη

Αποφράξεις Παλαιά Πεντέλη

Αποφράξεις φρεατίων Πεντέλη

Αποφράξεις λεκάνης

Αποφράξεις σιφωνίου

Αποφράξεις κουζινών

Αποφράξεις υδρορροών

Αντλήσεις υδάτων

Διάγνωση με κάμερα και καταγραφή

Καθαρισμός στεγανών φρεατίων

Αποφράξεις στα Βόρεια Προάστια

Αποφράξεις σε όλη την Αττική

 

Leave a Comment