Λάδια και λίπη, μην τα ρίχνετε στο νεροχύτη σας

Λάδια και λίπη, μην τα ρίχνετε στο νεροχύτη σας

Είναι ευρέως γνωστό ότι είναι πολύ κακή ιδέα να ρίχνετε λάδια και λίπη στο νεροχύτη. Είτε μαγειρεύετε ένα κοτόπουλο είτε τηγανίζετε φαγητό, πρέπει πάντα να ρίχνετε το λάδια ή το λίπη σε ένα βάζο. Αφήστε τα να σκληρύνουν και στη συνέχεια να τα πετάξετε. Για τους τύπους που δεν στερεοποιούνται, ρίξτε το σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο, όπως ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια πετάξτε το με τα οικιακά σας σκουπίδια.

Λάδια και λίπη, μην τα ρίχνετε στο νεροχύτη σας
Λάδια και λίπη, μην τα ρίχνετε στο νεροχύτη σας

Αλλά γιατί να μην ρίχνουμε λάδια στο νεροχύτη; Είναι τελικά ένα υγρό, σωστά;

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να ρίχνετε τα μαγειρικά λάδια και λίπη στις αποχετεύσεις. Όμως αυτό που συμβαίνει μετά μπορεί να προκαλέσει μείζονα προβλήματα. Όταν τα ρίχνετε στην αποχέτευση κι ας είναι ζεστά και υγρά. Όταν όμως έρθουν σε επαφή με το κρύο και το αέρα, θα στερεοποιηθούν.

Καθώς τα λίπη περνάνε στην αποχέτευση, στερεοποιούνται και αρχίζουν να καλύπτουν τον σωλήνα αποστράγγισης. Με την πάροδο του χρόνου, η επαναλαμβανόμενη απόρριψη λαδιού και λίπους με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει στη συσσώρευση της λιπαρής απόθεσης στους σωλήνες αποστράγγισης σας, οδηγώντας σε βούλωμα.

Σε μεγάλες αποχετεύσεις όπως οι υπονόμοι, οι λιπαρές στερεοποιημένες αποθέσεις μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλες και μπορεί να πάρουν ώρες για να αφαιρεθούν.

Λάδια και λίπη – ποτέ στο νεροχύτη σας

Όπως μπορείτε να δείτε, τα λιπαρά προϊόντα που χύνονται και ξεπλένονται κάτω από το νεροχύτη μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Όχι μόνο μπορούν να φράξουν τις αποχετεύσεις σας, μπορούν επίσης να σπάσουν τους σωλήνες σας, οδηγώντας σε επισκευή αποστραγγιστικών αγωγών ή ακόμα και σε νέα εγκατάσταση σωλήνων.

Όταν ξεκινά και επιβραδύνεται η αποστράγγιση του νερού κάτω από το νεροχύτη σας, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι έχετε μια συσσώρευση λίπους στους σωλήνες σας. Μια άσχημη μυρωδιά που εκπέμπει από τις αποχετεύσεις είναι επίσης προειδοποίηση.

Αν δεν δράσετε άμεσα θα βρεθείτε με βουλωμένη αποχέτευηση. Καλέστε τώρα την Αποφράξεις Πεντέλη προτού το πρόβλημα επιδεινωθεί και προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Ενας από τους τεχνικούς της Αποφράξεις Πεντέλη θα έρθει άμεσα και θα ξεβουλώσει το νεροχύτη και ότι άλλο χρειάζεται η αποχέτευσή σας.

Και θυμηθείτε, να μην ρίχνετελίπη και λάδια στην αποχέτευση!

Leave a Comment