ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ – ΑΠΟΦΡΑΞΗ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ. Η βουλωμένη αποχέτευση μπανιέρας είναι ένα συχνό πρόβλημα για τα νοικοκυριά και ειδικά αν οι ιδιοκτήτες έχουν πολλά μαλλιά ή τριχόπτωσης. Αν αυτό το φαινόμενο γίνει συχνό στο σπίτι σας, εύλογα θα αναζητήσετε τρόπους απόφραξης που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας, καθώς η απόφραξη από επαγγελματίες θα έχει κάποιο κόστος.

Οι τρίχες είναι ο πιο συχνός λόγος που βουλώνει η αποχέτευση της μπανιέρας σε συνδυασμό με τη συσσώρευση σαπουνιού και υπολείμματα και άλλων προϊόντων περιποίησης όπως κοντίσιονερ και έλαια μπάνιου. Αν η χαμηλή ροή αποστράγγισης της μπανιέρας αργήσει να δημιουργηθεί τότε μιλάμε για φυσιολογική φθορά από τις ακαθαρσίες που πέφτουν μέσα από το σιφόνι, αν όμως αυτό συμβεί από την αρχή της εγκατάστασης της μπανιέρας, τότε πιθανότατα είναι εσφαλμένη η κλίση των σωληνώσεων από κάτω ή έχετε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα στην αποχέτευση. Σε αυτή την περίπτωση η κλήση σε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων είναι μονόδρομος.

Ξεβουλώνουμε άμεσα τη βουλωμένη μπανιέρα σας

Διαθέτουμε εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για επαγγελματικό ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Πιο κάτω θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αποφράξετε την αποχέτευση της μπανιέρας σας με απλά βήματα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για απόφραξη της αποχέτευσης της ντουζιέρας σας.

Πώς να ξεβουλώσετε μόνοι σας την αποχέτευση της μπανιέρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ – ΑΠΟΦΡΑΞΗ

Η πρόληψη είναι συχνά καλύτερη από τη θεραπεία. Αν διαπιστώσετε ότι η μπανιέρα σας βουλώνει συνεχώς, κάντε μερικές αλλαγές για να μη συμβεί ξανά. Μια απλή σχάρα – σουρωτήρι, θα αποτρέψει το φράξιμο της αποχέτευσης της μπανιέρας από τρίχες. Και ο τακτικός καθαρισμός της αποχέτευσης με ένα ήπιο καθαριστικό ή ακόμα και μόνο με ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα υπολείμματα σαπουνιού. Αξίζει να υιοθετήσετε τις ίδιες τακτικές για να αποτρέψετε τα βουλώματα από όλες τις αποχετεύσεις σας.

Εάν αυτή τη στιγμή είστε αντιμέτωποι με μια βουλωμένη μπανιέρα, με απλές τακτικές καθαρισμού μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να ξεβουλώσετε μια μπανιέρα σε πέντε βήματα εύκολα, οπότε προχωρήστε βήμα – βήμα μέχρι να αδειάσει το μπάνιο σας τελείως από τα στάσιμα νερά. 

Θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία για σπιτικό ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

  • Βεντούζα για το μπάνιο.
  • Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
  • Ατσαλίνα (ή αλλιώς φίδι υδραυλικού).

1. Αφαιρέστε τα εμφανή ανταλλακτικά της μπανιέρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ - ΤΑΠΑ

Εάν έχετε μια παραδοσιακή τάπα αποστράγγισης σε μια αλυσίδα, η πρόσβαση στο άνοιγμα αποχέτευσης της μπανιέρας σας θα είναι παιχνιδάκι. Ωστόσο, τα περισσότερα σύγχρονα λουτρά υποστηρίζουν κάποια μορφή ενσωματωμένης τάπας αποστράγγισης, είτε είναι αναδυόμενη, κλικ-κλάκ ή μοχλός τριβής. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να την αφαιρέσετε για να αποκτήσετε καλύτερη πρόσβαση στην αποχέτευση. Η πλειοψηφία από αυτές τις τάπες ξεβιδώνει εύκολα, αλλά ορισμένες μπορεί να απαιτούν και ένα κατσαβίδι για να βγει η τάπα αποστράγγισης. 

Μόλις βγάλετε την τάπα αποστράγγισης (όπου ίσως διαπιστώσετε ότι συνοδεύεται από ένα καρφί μεταλλικό), χρησιμοποιείστε ένα φακό για να δείτε εσωτερικά στην αποχέτευση της μπανιέρας για εμφανή εμπόδια. Αν βλέπετε μάζα τριχών, αφού φορέσετε λαστιχένια γάντια, αφαιρέστε την με τα χέρια σας, ή με μια λαβίδα ή ακόμα και με μια συρμάτινη κρεμάστρα που θα έχετε αποσυναρμολογήσει, για να βγάλετε έξω τη μάζα. Πετάξτε τα στον κάδο σκουπιδιών.

2. Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση της μπανιέρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ - ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Μια εύκολη λύση για απόφραξη της μπανιέρας είναι η ρίψη ζεστού νερού σταδιακά στην αποχέτευσή της. Αν δεν υπάρχει ήδη στάσιμο νερό στην μπανιέρα, ρίξτε με ένα κουβά σταδιακά ζεστό νερό για να καθαρίσει εσωτερικά το συσσωρευμένο λίπος από σαπούνια που είναι κολλημένα. Η θερμότητα βοηθά αρκετά στην αποκόλληση συσσωρευμένων σαπουνιών.

Με ένα κουβά από ζεστό νερό το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ μπορεί να γίνει εύκολα, αν είναι επιφανειακό το πρόβλημα. Μόλις ολοκληρώσετε τη ρίψη ζεστού νερού, ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας για να δείτε αν η ροή έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αν όχι μπορείτε να ξαναρίξετε ζεστό νερό και αν δεν ξεβουλώνει τότε προχωρήστε το τρίτο βήμα.

3. Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ - ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Πριν ξεκινήσετε το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ με βεντούζα αφαιρέστε καλά όλο το στάσιμο νερό από την μπανιέρα για να δημιουργήσετε το απαραίτητο κενό. Βγάλτε την τάπα αποστράγγισης και κατόπιν ρίξτε ελάχιστο νερό. Πάρτε τη βεντούζα και τοποθετήστε τη φλάντζα της βεντούζας απευθείας πάνω από την αποχέτευση της μπανιέρας πριν ξεκινήσετε να αντλείτε πάνω – κάτω. Θα χρειαστούν επαναλήψεις αυτής της κίνησης με μικρές παύσεις για να δείτε το νερό να έχει στραγγίσει εντελώς. Τέλος, ρίξτε ξανά νερό από τη βρύση για να ελέγξετε τη ροή του νερού.

4. Ρίξτε μαγειρική σόδα και ξύδι

ΣΟΔΑ

Ο καθαρισμός με μαγειρική σόδα και ξύδι είναι μια εξαιρετική σπιτική αντιμετώπιση για να καθαρίσετε το βούλωμα στην αποχέτευση της μπανιέρας.  Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση της μπανιέρας και αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά πριν ρίξετε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στην αποχέτευση. Η χημική αντίδραση που θα δημιουργηθεί, δηλαδή το άφρισμα που θα δείτε, μπορεί να απομακρύνει τα βουλώματα και να βοηθήσει στην απολύμανση αλλά και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Μόλις το μείγμα σταματήσει να αφρίζει ρίξτε νερό για να ξεπλύνετε καλά την αποχέτευση της μπανιέρας και να δείτε αν έχει φύγει το μπλοκάρισμα από την αποχέτευση.

5. Χρησιμοποιήστε μια ατσαλίνα 

ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Αν μετά από τα παραπάνω βήματα εξακολουθεί να είναι βουλωμένη η αποχέτευση της μπανιέρας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ατσαλίνα ή αλλιώς γνωστή σαν φίδι υδραυλικού. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα από ένα κατάστημα υδραυλικών ειδών, ένα χρωματοποωλείο ή το διαδίκτυο και είναι αρκετά οικονομικό εργαλείο. Είναι βοηθητικό διότι μπορεί να εισχωρήσει πιο βαθιά στην αποχέτευση και να αφαιρέσει με μεγαλύτερη ευκολία τρίχες και συσσωρευμένα σκουπίδια, ή να σπρώξει προς την αποχέτευση μάζα μπλοκαρίσματος.

Τι να κάνω αν δεν ξεβουλώνει η μπανιέρα με κανένα φυσικό τρόπο;

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ – ΑΠΟΦΡΑΞΗ

Είναι σημαντικό να μπορείτε να καταλάβετε αν το βούλωμα της αποχέτευσης της μπανιέρας σας είναι απομονωμένο σε αυτή την αποχέτευση ή αν υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες αποχετεύσεις του σπιτιού σας. Αναζητήστε σημάδια αργής αποστράγγισης και λιμνάζοντα νερά σε όλες τις αποχετεύσεις του σπιτιού. Αν επηρεάζονται και άλλες αποχετεύσεις, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα πιθανόν στην κεντρική γραμμή της αποχέτευσης του σπιτιού.

Σε αυτή την περίπτωση έρχεστε αντιμέτωποι με μια πιο περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάλληλα εργαλεία για να διορθωθεί η ζημιά και είναι καλύτερο να αφεθείτε στα χέρια ενός επαγγελματία τεχνικού αποφράξεων.

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

210 603 20 20

Αν το πρόβλημα της φραγής εξελίσσεται γρήγορα και είναι εκτός των ικανοτήτων σας είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο επαγγελματία για να το χειριστεί. Αν αναζητάτε μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μη διστάσετε να μας καλέσετε. Έχουμε τη γνώση και την πολυετή εμπειρία για να σας καθοδηγήσουμε σωστά και να επιλύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τον καλύτερο τρόπο. Το συνεργείο μας θα έρθει άμεσα στο σπίτι σας και θα είναι πλήρως εξοπλισμένο για να αποφράξει τη βουλωμένη μπανιέρα σας και να σας δώσει σωστές συμβουλές για συντήρηση και σωστή πρόληψη για μελλοντικά βουλώματα.