ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ. Η απόφραξη φρεατίων είναι ένα συχνό φαινόμενο. Συνήθως μπλοκάρει το κεντρικό φρεάτιο του δικτύου, εκεί δηλαδή που είναι ο μηχανοσίφωνας και καταλήγουν τα λύματα από νιπτήρες, νεροχύτες, λεκάνες, μπάνια της πολυκατοικίας και γενικότερα των κτιρίων. Είναι δηλαδή το σημείο που καταλήγουν όλα τα λύματα των σπιτιών ή των κτιρίων και κατόπιν πηγαίνουν προς τον κεντρικό αγωγό του Δήμου.

Στο φρεάτιο καταλήγουν απορρυπαντικά από πλυντήριο, σαπούνια, ακάθαρτα λύματα, μαγειρικά λάδια και λίπη, χαρτιά, αντικείμενα και πολλές άλλες ακαθαρσίες οι οποίες συσσωρεύονται και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται μάζα με αποτέλεσμα τη φραγή του κεντρικού φρεατίου. Μόλις κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα υπάρξει φράξιμο στα σιφόνια όλων των διαμερισμάτων που εξυπηρετούνται από το φρεάτιο.

Ξεβουλώνουμε άμεσα το βουλωμένο φρεάτιο

Διαθέτουμε εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για επαγγελματική απόφραξη φρεατίου

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

210 603 20 20

Πώς θα καταλάβετε ότι το κεντρικό φρεάτιο είναι βουλωμένο;

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Συνήθως το πρόβλημα θα διαφανεί σε όλα τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού σας. Πλένετε πιάτα και βλέπετε ότι στο νεροχύτη της κουζίνας το νερό αποστραγγίζει αρκετά αργά και ενώ προσπαθείτε να ξεβουλώσετε την αποχέτευση δεν παρατηρείτε κάποια δυσκολία, δηλαδή δεν υπάρχει βούλωμα.

Στην τουαλέτα τραβάτε το καζανάκι και παρατηρείτε πως ξεπλένει αργά. Το ίδιο συμβαίνει και στην αποχέτευση του νιπτήρα του μπάνιου. Βραδύτητα δηλαδή παντού. Αυτό λοιπόν είναι το σημάδι που δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας. Για να διαπιστώσετε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε πού ακριβώς βρίσκεται το φρεάτιο και κατόπιν να ελέγξετε αν είναι φραγμένο. Μόλις το εντοπίσετε θα πρέπει απλά να ανασηκώσετε το κάλυμμα του φρεατίου για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει εσωτερικά στο φρεάτιο.

Ένας άλλος λόγος φραγής ενός φρεατίου είναι η παλαιότητα των εγκαταστάσεων της αποχέτευσης με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι σωλήνες που οδηγούν στο κεντρικό φρεάτιο από σκουπίδια δομικών υλικών δηλαδή χώμα, τσιμέντο, μπάζα και λάσπη.

Και ένας άλλος εξίσου σοβαρός λόγος φραγής ενός φρεατίου είναι, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται το φρεάτιο, η εισχώρηση από ρίζες δέντρων, οι οποίες ψάχνοντας για υγρασία για να αναπτυχθούν, εισχωρούν σταδιακά στο σημείο που τους την προσφέρει, μπλοκάροντας έτσι το αποχετευτικό σύστημα. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ένα φρεάτιο βρίσκεται σε κήπο και έχουν φυτευτεί κοντά του δέντρα.

Πώς να ξεβουλώσετε το φραγμένο φρεάτιο

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Αν εντοπίσετε ότι το φρεάτιο του σπιτιού σας είναι φραγμένο και θελήσετε να επέμβετε μην κάνετε κάτι βιαστικά, διότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία σας με όλα τα απόβλητα που βρίσκονται μέσα και δεν πρέπει να μπείτε για έλεγχο απροστάτευτοι. Ακόμα και ο έλεγχος του φρεατίου θα πρέπει να γίνει με προστατευτικό εξοπλισμό.

Θα χρειαστείτε προμήθειες πριν ανοίξετε για να ελέγξετε το φρεάτιο ξεκινώντας με προστατευτικό ρουχισμό, γάντια για τα χέρια σας, γυαλιά και μάσκα προσώπου. Αν εντοπίσετε μετά το άνοιγμα του φρεατίου ότι υπάρχει μπλοκάρισμα θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία για να δοκιμάσετε να αποφράξετε μόνοι σας:

Έναν εύκαμπτο σωλήνα, μηχάνημα υδροβολής νερού και ράβδο αποστράγγισης. Οι ράβδοι αποστράγγισης είναι δυνατές και εύκαμπτες μεταλλικές ράβδοι τις οποίες μπορείτε να εισχωρήσετε μέσα στο φρεάτιο μετακινώντας τες έως ότου βρείτε το μπλοκάρισμα. Θα τις μετακινείτε δεξιόστροφα και αν χρειάζεται μπορείτε να στοιβάξετε μερικές ράβδους μαζί για να αυξήσετε το μήκος.

Μόλις εντοπίσετε το φράξιμο με τις ράβδους, μετακινήστε τις για να αποφράξετε. Αν νιώσετε το υγρό να αρχίζει να ρέει τότε έχετε μετακινήσει με επιτυχία το εμπόδιο. Όταν τελειώσει η απόφραξη αφαιρέστε τις ράβδους τραβώντας τες προς το μέρος σας και ταυτόχρονα να τις περιστρέφετε δεξιόστροφα.

Αμέσως μετά θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ο εύκαμπτος σωλήνας ή η υδροβολή νερού για να μπορέσετε να ξεπλύνετε τη λάσπη από τις ράβδους και να τις αποθηκεύσετε για να τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

Μόλις ολοκληρώσετε το ξεβούλωμα του φρεατίου ελέγξτε όλα τα αποχετευτικά σημεία του σπιτιού σας για να δείτε αν η ροή του νερού έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Κάτι άλλο όμως που θα πρέπει να ελέγξετε όπως προαναφέραμε, είναι αν έχουν εισέλθει ρίζες δέντρων στο κεντρικό φρεάτιο του σπιτιού σας. Μόλις λοιπόν αποφράξετε το φρεάτιο από τα κυρίως λύματα θα πρέπει να είστε σε θέση να εντοπίσετε τυχόν ρίζες που έχουν εισχωρήσει εντός του φρεατίου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλέσετε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων για έρευνα και αντιμετώπιση καθώς δεν είναι εύκολη εργασία και θα χρειαστείτε επαγγελματικά εργαλεία για απόφραξη ριζών. 

Πότε να καλέσετε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Αν όλο το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας συνεχίζει να είναι αργό και δεν μπορείτε να βρείτε και να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας καλέστε μας. Θα είμαστε αμέσως στο σπίτι σας και θα εντοπίσουμε γρήγορα το πρόβλημα φραγής του κεντρικού φρεατίου. Το συνεργείο μας διαθέτει μηχανήματα τελευταίας γενιάς και μπορεί χωρίς να καθυστερήσει ή να προκαλέσει ζημιές να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα μπλοκαρίσματος. Οι ρίζες των δέντρων δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία για τον οποιοδήποτε και χρειάζεται εμπειρία αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία για αντιμετώπιση.

Χρησιμοποιούμε πιεστικό μηχάνημα υδροβολής τελευταίας γενιάς καθώς και σύστημα ανίχνευσης βουλωμάτων με ειδική κάμερα CCTV. Οι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν αντιμετωπίσει πολλαπλές περιπτώσεις με πλήρη επιτυχία ακόμα και στα πιο επίμονα βουλώματα. Ένας επαγγελματικός καθαρισμός αποχέτευσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τα φρεάτια και την καλή λειτουργία ενός κτιρίου. Διαθέτουμε ειδικούς ανιχνευτές εντοπισμού φρεατίων για να ανακαλύψουμε τυχόν κρυφά ή σφραγισμένα φρεάτια.

Ο στόλος των κινητών συνεργείων μας διαθέτει εξοπλισμένα οχήματα ώστε οι τεχνικοί μας να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις. Σε κάθε όχημα βρίσκονται ειδικά μηχανήματα και υπερσύγχρονα εργαλεία όπως:

  • Ριζοκοπτικοί μηχανισμοί
  • Ηλεκτροκίνητα περιστροφικά μηχανήματα
  • Πιεστικά υδροβολής υψηλής πίεσης με πολλαπλές κεφαλές
  • Ειδικές κάμερες διάγνωσης της αποχέτευσης με υψηλή ευκρίνεια και δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής σε USB
  • Ανιχνευτές κλειστών φρεατίων.

Μετά την απόφραξη μπορεί να διενεργηθεί και εκτενής καθαρισμός των σωληνώσεων και του φρεατίου ώστε ο μηχανισμός αποστράγγισης του κτιρίου να είναι πλήρως λειτουργικός και εσείς δεν θα έχετε εκτεθεί στα ρυπαρά νερά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην ανθρώπινη υγεία. Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας αποφράξεων είναι πάντα προστατευμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτές τις αποφράξεις.