ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ. Αναλαμβάνουμε την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ σας με σύγχρονες μεθόδους και με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό στην Πεντέλη και σε όλα τα βόρεια προάστια της Αττικής. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς καμία αναστάτωση στο χώρο σας. Όταν έρθουμε αντιμέτωποι με ένα βουλωμένο νιπτήρα χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους, ανάλογα πάντα με τη διάγνωση που θα κάνουμε. Μαζί μας υπάρχουν όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε φράξιμο συναντήσουμε.

Ξεβουλώνουμε άμεσα τον βουλωμένο νιπτήρα σας

Διαθέτουμε εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για επαγγελματική απόφραξη νιπτήρα

Η πολυετής εμπειρία μας στις αποφράξεις και η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση για τα νέας τεχνολογίας αποφρακτικά μέσα μπορεί να δώσει λύση σε κάθε σας πρόβλημα. Από τη στιγμή που θα επισκεφθούμε το χώρο σας θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Με τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε σας εγγυόμαστε ότι δε θα έχετε φθορές στις σωληνώσεις σας. Πέραν της απόφραξης του νιπτήρα σας μπορούμε να καθαρίσουμε όλο το αποχετευτικό σας δίκτυο.

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

210 603 20 20

Συμπτώματα βουλωμένου νιπτήρα μπάνιου

ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Η απόφραξη του νιπτήρα του μπάνιου είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αποχετευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν μας καλείτε. Συνήθως το νερό μένει εντελώς στάσιμο, δείγμα δηλαδή πλήρους απόφραξης. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει αργή αποστράγγιση, η οποία φυσικά μας δείχνει ότι πλησιάζει στην πλήρη απόφραξη. Σε αυτή την περίπτωση θα παρατηρείτε τα εξής:

  • Παράξενος ήχος με το άνοιγμα της βρύσης του νιπτήρα.
  • Δε φεύγει γρήγορα το νερό όταν κλείσετε τη βρύση.
  • Δυσοσμία από το άνοιγμα του σιφωνιού.

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα στο νιπτήρα του μπάνιου σας, χρειάζεται άμεση επίλυση για να μην έρθετε αντιμέτωποι με ολική φραγή ή για να μην επεκταθεί και σε κάποια άλλη υδραυλική συσκευή το βούλωμα, καθώς τα υδραυλικά συστήματα του μπάνιου συνδέονται μεταξύ τους, καταλήγοντας στην κεντρική αποχέτευση. Στο μπάνιο συνδέονται οι αποχετεύσεις της μπανιέρας ή ντουζιέρας, του πλυντηρίου και του νιπτήρα.

Αιτίες βουλώματος του νιπτήρα

ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Πολλές είναι οι αιτίες για να βουλώσει ένας νιπτήρας μπάνιου. Αρχικά, αν το σπίτι είναι παλιό και δεν έχει γίνει ανακαίνιση, τότε οι σωληνώσεις σίγουρα έχουν υποστεί φθορές και σε συνδυασμό με συστατικά περιποίησης αλλά και σκουπίδια ή και τρίχες που έχουν εισέλθει για χρόνια και έχουν δημιουργήσει μάζα, είναι φυσιολογική συνέπεια ένας βουλωμένος νιπτήρας.

Σε νεότερες όμως κατοικίες οι λόγοι που μπορεί να βουλώσει ο νιπτήρας είναι η συχνή χρήση σαπουνιού, προϊόντων περιποίησης, λαδιών περιποίησης, οδοντόκρεμας αλλά κυρίως η απόρριψη τριχών. Όταν όλα αυτά τα συστατικά ενωθούν και παραμείνουν για καιρό μέσα στο σιφόνι του νιπτήρα του μπάνιου θα γίνουν μια συσσωρευμένη μάζα και το αποτέλεσμα θα είναι να φράξουν κάποιο σημείο, συνήθως κάτω από το νεροχύτη, δηλαδή στην παγίδα P ή U, αλλά μπορεί η φραγή να είναι και επιφανειακή, δηλαδή στο σιφόνι.

Πιεστικός μηχανισμός με τη μέθοδο της υδροβολής

ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Η μέθοδος της υδροβολής είναι ευρέως γνωστή και εξαιρετικά αποτελεσματική. Δε χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα και η εργασία γίνεται μόνο με νερό και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου οφείλεται στην πίεση του νερού. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε λειτουργούν σε υψηλές ταχύτητες και εκτοξεύουν το νερό με μεγάλη πίεση. Με αυτόν τον τρόπο οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο σωλήνα διαλύεται και απομακρύνεται. Μόλις τελειώσει η εργασία τα σιφόνια και οι σωλήνες είναι καθαρά και απαλλαγμένα από τα συσσωρευμένα συστατικά.

Έτσι θα πρέπει να ελέγξετε ότι λειτουργούν κανονικά οι υπόλοιπες αποχετεύσεις του μπάνιου σας. Να δείτε αν η ροή του νερού είναι κανονική παντού και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα τότε το βούλωμα αφορά μόνο το νιπτήρα. Αν όμως παρατηρήσετε αργή αποστράγγιση και αλλού μέσα στο μπάνιο τότε το βούλωμα είναι πιο βαθύ και το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο σωλήνα του νιπτήρα του μπάνιου σας.

Με ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό

ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις απόφραξης, όταν δηλαδή χρειαστεί να σπάσουμε το βούλωμα του αποχετευτικού σωλήνα λόγω πετρωμένων πλέον υλικών, χρησιμοποιούμε ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό, δουλεύοντας σε υψηλές ταχύτητες. Επάνω στο μηχάνημα προσαρμόζουμε την κατάλληλη κεφαλή, ανάλογα με το τι πρέπει να αποφράξουμε.

Αν έρθετε αντιμέτωποι με βουλωμένο νιπτήρα και το πρόβλημα δε φαίνεται να είναι επιφανειακό μην το αναβάλλετε. Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί περαιτέρω ζημιά και σε άλλα σημεία του μπάνιου σας όπως να πλημμυρίσει λόγω υπερχείλισης και αυτό να έχει επιπτώσεις και στα δομικά υλικά του ακινήτου σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ - ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Με κάμερα απόφραξης

ΑΠΟΦΡΑΞΗ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Η μέθοδος με κάμερα απόφραξης βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις που χρειάζεται να εντοπιστεί πού ακριβώς βρίσκεται το βούλωμα για να μπορούμε να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο θα αποφράξουμε. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος σε παλιά δίκτυα τα οποία θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε προσεκτικά, αλλά και σε νέα όταν δεν έχει εντοπιστεί κάτι στην επιφάνεια ή στην παγίδα της αποχέτευσης του νιπτήρα του μπάνιου.

Οι κάμερες είναι συνδεδεμένες με μακριά εύκαμπτα λάστιχα και μπορούν να εισέλθουν σε σωλήνες όλων των διαμετρημάτων. Οι έμπειροι τεχνικοί μας βλέπουν στην οθόνη τη διαδρομή που ακολουθεί η κάμερα και εντοπίζουν το φράγμα. Έτσι μόλις το εντοπίσουν ξέρουν και ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για να αποφράξουν.

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

210 603 20 20