ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ. Η λεκάνη της τουαλέτας σας βουλώνει διαρκώς και σίγουρα θέλετε να ξέρετε τι θα κάνετε. Έχετε χρησιμοποιήσει τη βεντούζα, ή ίσως και να έχετε καλέσει υδραυλικό όμως το πρόβλημα επέστρεψε ξανά. Όταν η λεκάνη της τουαλέτας βουλώσει μια φορά είναι σίγουρα ενοχλητική κατάσταση όμως αν βουλώνει συνέχεια τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Θα σας αναφέρουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που βουλώνει συχνά η λεκάνη της τουαλέτας σας και θα σας πούμε επίσης πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Ορισμένα βουλώματα επιδιορθώνονται εύκολα από εσάς, όμως αν η λεκάνη της τουαλέτας σας είναι διαρκώς βουλωμένη τότε πρέπει να καλέσετε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων.

Ξεβουλώνουμε άμεσα τη βουλωμένη λεκάνη της τουαλέτας σας

Διαθέτουμε εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό για επαγγελματική ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Γιατί βουλώνει η λεκάνη της τουαλέτας

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ της τουαλέτας σας, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους που βουλώνει αλλά και το τι μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε. Παρακάτω θα δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για βουλώματα λεκάνης τουαλέτας.

Πέφτουν ακατάλληλα πράγματα μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας

Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι τότε σίγουρα πολλά παιχνιδάκια τους ή μικροαντικείμενα μπορεί να βρεθούν μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας χωρίς να το πάρετε είδηση. Όμως και οι μεγαλύτεροι μπορεί να πετάξουν μέσα στη λεκάνη υλικά που κανονικά δεν πρέπει να πετάγονται μέσα. Μερικά από αυτά είναι:

  • Μωρομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια
  • Σερβιέτες ή σερβιετάκια
  • Χαρτί υγείας
  • Μπατονέτες
  • Μικρά παιχνίδια
  • Διάφορα μικροαντικείμενα

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πετάτε τίποτα στη λεκάνη της τουαλέτας. Παρόλο που πολλά προϊόντα αναγράφουν ότι βιοδιασπώνται, μην τα πετάτε διότι με το πέρασμα του χρόνου γίνονται μάζα στις αποχετεύσεις σας. 

Χαρτί υγείας

Το χαρτί υγείας είναι ένας λόγος που οι περισσότερες λεκάνες τουαλέτας βουλώνουν. Ίσως να πιστεύετε ότι αφού διαλύεται τόσο εύκολα στο νερό τότε μπορείτε χωρίς ενοχές να το πετάξετε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας και αυτό θα λιώσει. Κάντε όμως ένα πείραμα για να δείτε ότι αυτό δεν θα γίνει. Μουλιάστε αρκετό χαρτί και στίψτε το καλά. Θα δείτε μόλις το πλάσετε ότι αυτό θα γίνει μια σκληρή μάζα. Το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά της αποχέτευσής σας. Το χαρτί θα συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να φράξει το σωλήνα αποχέτευσης της λεκάνης σας. Γι΄ αυτό το λόγο να πετάτε πάντα στον κάδο απορριμμάτων το χαρτί υγείας.

Βλάβη στο πτερύγιο στο καζανάκι

Όταν θέλετε να ξεπλύνετε τη λεκάνη της τουαλέτας και τραβάτε το καζανάκι τότε το πτερύγιο που βρίσκεται εσωτερικά, ανυψώνεται για να πέσει το νερό στη λεκάνη. Αν όμως το πτερύγιο δυσλειτουργεί και δεν σηκωθεί αρκετά, τότε δεν θα έχετε καλή έκπλυση επειδή δεν θα υπάρχει αρκετό νερό για να σπρώξει τα απορρίμματα στους σωλήνες.

Μην τρομοκρατηθείτε όμως διότι η επισκευή ενός πτερυγίου είναι εύκολη υπόθεση και μπορείτε να το επιδιορθώσετε και μόνοι σας. Σηκώστε απλά το καπάκι από το καζανάκι και τραβήξτε με το χέρι το πτερύγιο. Ίσως να κόλλησε προσωρινά και να επανέλθει στα φυσιολογικά. Επιβεβαιώστε ότι το πτερύγιο ανυψώνεται μέχρι επάνω.

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι τουαλέτες έχουν σχεδιαστεί για να ξεπλένουν συγκεκριμένη ποσότητα νερού και κάθε πτερύγιο είναι σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη λεκάνη. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε το πτερύγιο αν υπάρχει πρόβλημα ροής νερού. Ή μπορείτε να προμηθευτείτε ένα νέο πτερύγιο και να το τοποθετήσετε μόνοι σας στη λεκάνη, προσέχοντας όμως να είναι το κατάλληλο για τη δική σας λεκάνη.

Συσσώρευση ορυκτών στην τουαλέτα

Αν έχετε κάνει αντικατάσταση πτερυγίου και έχετε ακόμα πρόβλημα, τότε ίσως να ευθύνεται η παλαιότητα της λεκάνης της τουαλέτας σας. Ίσως είναι μεγάλη η συσσώρευση ορυκτών κοιτασμάτων.

Όταν ξεπλένετε τη λεκάνη της τουαλέτας, το νερό μετακινείται από τη δεξαμενή προς το μπολ της λεκάνης, περνώντας πρώτα από το πάνω χείλος της λεκάνης καταλήγοντας στο μπολ. Οι εναποθέσεις ορυκτών όμως μπορεί να φράξουν τις τρύπες στο επάνω χείλος της λεκάνης και έτσι η ροή του νερού να μην είναι επαρκής.

Για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι η παλαιότητα της λεκάνης της τουαλέτας κάντε την εξής δοκιμή. Γεμίστε ένα κουβά με νερό και ρίξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν το νερό φεύγει κανονικά προς την αποχέτευση τότε το πρόβλημα είναι στις οπές του χείλους της τουαλέτας. Αν όμως αργεί, τότε η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Το βούλωμα μετακινείται

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένα φράξιμο να ξεκινά από ένα σημείο και να μετακινείται προς τα κάτω, δηλαδή στους σωλήνες σας. Και ενώ αρχικά μπορεί να φαίνεται ότι έχει φύγει με μικρές δοκιμές απόφραξης, μέσα σε λίγες μέρες επανέρχεται.

Μερικές φορές χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από εσάς για αφαιρέσετε το βούλωμα καθώς μετακινείται πιο βαθιά στις σωληνώσεις. Μια βεντούζα αρχικά μπορεί να βοηθήσει, όμως μπορεί αργότερα να χρειαστείτε τρυπάνι για απόφραξη. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση να καλέσετε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων.

Ένας επαγγελματίας τεχνικός αποφράξεων έχει τα κατάλληλα εργαλεία και γνώση για αυτή την εργασία. Ανάλογα με το βούλωμα θα χρησιμοποιήσει το κατάλληλο εργαλείο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει επαγγελματική κάμερα για να βεβαιωθεί για το σημείο φραγής αλλά και να επιβεβαιώσει ότι το βούλωμα έχει φύγει οριστικά.

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ

210 603 20 20

Κάτι πιάστηκε στο σιφώνι (παγίδα) της λεκάνης της τουαλέτας

Η παγίδα δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ των αερίων στους σωλήνες των υδραυλικών εγκαταστάσεων και του αέρα του σπιτιού σας. Όμως δεν είναι απίθανο να κολλήσουν μικροαντικείμενα στην παγίδα της λεκάνης και αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε η λεκάνη της τουαλέτας θα συνεχίζει να βουλώνει.

Η χρήση της βεντούζας μπορεί να αφαιρέσει το βούλωμα. Αλλά αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί τότε θα δημιουργηθούν νέα βουλώματα. Ο μόνος τρόπος να μάθετε αν κάποιο αντικείμενο έχει κολλήσει στην παγίδα είναι να αφαιρέσετε τη λεκάνη της τουαλέτας γυρνώντας την ανάποδα για να ελέγξετε την παγίδα.

Αυτή είναι μια εργασία που είμαστε σίγουροι πως δε θέλετε να την κάνετε μόνοι σας και φυσικά δεν είναι εύκολη.

Η λεκάνη της τουαλέτας σας συνεχίζει να βουλώνει λόγω υποκείμενων προβλημάτων σωληνώσεων

Σκεφτείτε τους σωλήνες σας ως αρτηρίες. Με την πάροδο του χρόνου οι αρτηρίες σας μπορεί να αναπτύξουν πλάκα. Η συσσώρευση πλάκας περιορίζει τη ροή του αίματός σας, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα υγείας.

Με τον ίδιο τρόπο, οι σωλήνες σας μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή “πλάκας”. Λίπος, ασβέστιο και χημικά καθαριστικά οικιακής χρήσης μπορεί να συσσωρευτούν στους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η συσσώρευση περιορίζει τη ροή του νερού, η οποία επίσης οδηγεί σε περισσότερα φράγματα.

Εάν ζείτε σε ένα παλιό σπίτι και οι τουαλέτες σας συνεχίζουν να βουλώνουν, οι σωλήνες σας μπορεί να έχουν συσσώρευση αλάτων. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, συνιστούμε καθαρισμό με μηχάνημα υδροβολής από επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων.

Βουλωμένη οπή υδραυλικών εγκαταστάσεων που εμποδίζει την αποστράγγιση του νερού

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, φταίει ένας βουλωμένος αερισμός υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ο αεραγωγός των υδραυλικών εγκαταστάσεων επιτρέπει στον αέρα να ρέει στους σωλήνες σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη ρύθμιση της ροής του νερού.
Όταν μια οπή αερισμού υδραυλικών εγκαταστάσεων βουλώνει, είναι σαν να κολλάτε το δάχτυλό σας στην άκρη ενός καλαμιού. Οι φραγμένες οπές αερισμού των υδραυλικών δεν επιτρέπουν τη ροή του νερού. Η τουαλέτα σας μπορεί να συνεχίσει να βουλώνει λόγω φραγμένων αεραγωγών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Οι φραγμένες οπές αερισμού των υδραυλικών θα κάνουν το νερό να αποστραγγίζεται αργά. Η αργή αποστράγγιση του νερού θα κάνει τη λεκάνη της τουαλέτας σας να συνεχίζει να βουλώνει.

Ένας τεχνικός αποφράξεων μπορεί να ελέγξει τους σωλήνες εξαερισμού σας και να τους ξεμπλοκάρει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε νερό από έναν εύκαμπτο σωλήνα στους σωλήνες εξαερισμού.

Καλέστε μας αν η λεκάνη της τουαλέτας σας συνεχίζει να φράζει

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ

Εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας συνεχίζει να βουλώνει, σίγουρα κάποιος από τους λόγους που σας παραθέσαμε είναι πιθανό να είναι η αιτία.

Μερικές από τις λύσεις είναι εύκολες. Αλλά μερικές φορές χρειάζεστε έναν έμπειρο τεχνικό αποφράξεων. Η εταιρεία μας διαθέτει την ομάδα επαγγελματικών αποφράξεων, καθαρισμών και συντηρήσεων αποχετεύσεων.

Μία από τις καλύτερες επιλογές σας είναι να καλέσετε τον τεχνικό μας αποφράξεων (210 603 20 20 ) για την χρήση διαγνωστικής κάμερας αποχέτευσης. Μόλις βάλουμε την κάμερα στους σωλήνες σας, βλέπουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Μόλις ανακαλύψουμε τον πραγματικό λόγο που η λεκάνη της τουαλέτας σας συνεχίζει να βουλώνει μπορούμε να το επιδιορθώσουμε.